Rolsteigers voorloopleuning-norm 2018

Rolsteigers met voorloopleuning volgens de norm van 2018

De regels voor het opbouwen van een rolsteiger zijn per 1 januari 2018 veranderd. Dit geldt niet alleen voor nieuwe steigers, maar geldt ook voor rolsteigers en steigers die voor deze datum zijn gekocht. We vertellen u graag hoe u ervoor kan zorgen dat uw huidige steiger aan de nieuwe regels voldoet en natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor nieuwe steigers die volledig aan de nieuwe regelgeving voldoen. 

Lees meer Minder
Framebreedte v
Platformlengte v
Werkhoogte v

Een werkplatform mag pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat werkplatform; dit is de nieuwe regelgeving voor het opbouwen van een steiger. Met de traditionele systemen met horizontaal en diagonaal schoren is dit niet mogelijk om dat er dan te hoog moet worden geplaatst.

Speciale voorloopleuningen van ASC

ASC heeft speciale voorloopleuningen ontwikkeld om aan deze richtlijnen te kunnen voldoen. Deze voorloopleuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, is 1 voorloopleuning voldoende. Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloopleuningen aangebracht. De AGS rolsteigers zijn helemaal uitgevoerd conform deze eisen. U kunt ook een traditionele rolsteiger kopen, en deze uitbreiden met een update naar de nieuwe regelgeving. Dat is goedkoper, en u voldoet evengoed aan de nieuwe regels.

Lees hier meer over de nieuwe regelgeving.

Filter

Catalogus

Framebreedte
    ?
Platformlengte
Werkhoogte