Rolsteigers voorloopleuning-norm 2018

Rolsteigers met voorloopleuning - norm 2018

Er gelden nieuwe regels voor het opbouwen van een rolsteiger, per 1 januari 2018. Dit geldt ook voor steigers die voor deze datum zijn aangeschaft. Wat houdt de nieuwe regelgeving in en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw oude steiger voldoet aan de nieuwe normen? We leggen het uit.

Lees meer Minder
Frame breedte v
Vloerlengte v
Werkhoogte v
Toont 1 - 18 van de 22 items

De nieuwe regelgeving is er om de veiligheid van de werker op de steiger te kunnen waarborgen. Daarom mag er bij het opbouwen van een steiger pas een werkplatform worden geplaatst wanneer er rondom een leuning op heuphoogte voor dat platform is aangebracht. Met de traditionele systemen is dit echter niet uit te voeren doordat hierbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaal schoren. Deze moeten simpelweg te hoog worden geplaatst. 

Speciale voorloopleuningen om uw oude steiger aan de nieuwe norm te laten voldoen

Aan deze eisen moet dus vanaf nu voldaan worden. Daarom heeft ASC nieuwe voorloopleuningen ontwikkeld. De huidige diagonaal en horizontaal schoren worden vervangen door deze nieuwe voorloopleuningen waarbij u bij een vrijstaande stelling minimaal twee voorloopleuningen nodig heeft; aan elke lange zijde één. Steeds wanneer u een nieuw platform moet plaatsen, moeten eerst deze voorloopleuningen worden aangebracht.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een nieuwe AGS steiger, die helemaal uitgevoerd is volgens de nieuwe normen. Ook is het mogelijk om een traditionele steiger te kopen en uit te breiden met deze speciale voorleupleuningen om aan de nieuwe normen te voldoen. Vaak is dit goedkoper dan het kopen van een nieuwe steiger, en u voldoet er evengoed mee aan de nieuwe regels. 

Lees hier meer over de nieuwe regelgeving.

Filter

Catalogus

Frame breedte
    ?
Vloerlengte
    ?
Werkhoogte
-