Rolsteiger

Rolsteiger 

U bent op zoek naar een rolsteiger? Hier vindt u ons complete aanbod van rolsteigers. Een rolsteiger is ideaal voor werkzaamheden op hoogte die snel uitgevoerd moeten worden. Gebruik ons steigerfilter en vind de rolsteiger die bij u past!

Lees meer Minder
Frame breedte v
Vloerlengte v
Werkhoogte v
Toont 1 - 18 van de 248 items

Rolsteigers zijn licht en wendbaar, gemakkelijk op te bouwen en af te breken. De snelle opbouwtijd maakt het zeer economisch een rolsteiger te gebruiken. Het lage gewicht zorgt voor lijfbehoud. Wij leveren rolsteigers in alle soorten, maten en afmetingen. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste rolsteiger voor uw specifieke gebruik en/of toepassing. Al onze rolsteigers worden gratis en binnen 1 werkdag verzonden. Onze ASC rolsteigers behoren tot de betere steigers. Ze zijn veilig en licht, maar toch super duurzaam. Wij bieden innovatieve producten aan die het werken met een rolsteiger een stuk veiliger maken. De fast clic rolsteiger bijvoorbeeld is uitgevoerd met een speciale verbinding waardoor het opbouwen en afbreken een stuk sneller en veiliger gaat. De Quicklock schoor is een super product, en alleen verkrijgbaar bij ASC rolsteigers. Deze schoor versnelt de opbouwtijd, en vergroot de veiligheid enorm. Dit soort producten zijn erg belangrijk omdat het werken met een rolsteiger niet geheel zonder risico’s is. Een rolsteiger is verplaatsbaar. En iedereen mag een rolsteiger opbouwen. Men hoeft niet eerst een cursus te volgen voordat men met een rolsteiger mag werken. Iedereen kan een rolsteiger huren of kopen en ermee aan de slag gaan. En dat brengt natuurlijk risico’s met zich mee.

Veilig werken met onze aluminium rolsteigers

Het werken op hoogte brengt natuurlijk risico’s met zich mee. U hoeft maar even uw evenwicht te verliezen en de kans bestaat dat u naar beneden valt. En dat willen wij niet! Wij willen dat u veel gemak en werkplezier heeft aan onze producten. De risico’s kunt u tot een minimum beperken als u zich aan de veiligheidsrichtlijnen houdt. Neem deze serieus en bouw de rolsteiger op volgens deze instructies. Door het gebruiken van uw gezonde verstand komt u natuurlijk ook al een heel eind. Neem geen onnodige risico’s, want een val van 2 meter hoog kan al veel letsel veroorzaken.

Enkele tips voor het veilig werken op een rolsteiger

Bouw de rolsteiger op volgens de daarvoor geldende regels. Waar nog al wat onduidelijk over is, is hoeveel diagonalen per slag te gebruiken. Een rolsteiger die geplaatst word bij een gevel mag opgebouwd worden met 2 diagonalen per 2 meter steigerhoogte (budget rolsteigers). Bij een vrijstaande rolsteiger zijn dat er 4.  

Omdat er steeds meer ongelukken op de rolsteiger plaats vinden, is er nieuwe regelgeving opgesteld voor het opbouwen en afbreken van rolsteigers. Deze regelgeving geldt sinds 1 januari 2018 en geldt voor professionele gebruikers. Echter kunt u er zelf ook rekening mee houden wanneer de steiger als particulier word gebruikt. De randbeveiliging moet nu minimaal bestaan uit een heupleuning die al is aangebracht voordat het platform wordt betreden. Het komt er op neer dat u nooit meer zonder leuning op de rolsteiger komt te staan. Daar heeft ASC natuurlijk prachtige producten voor bedacht. De AGS rolsteiger is volledig volgens deze regelgeving samengesteld. 

De ASC X-frame is een hulpmiddel waarmee de traditionele rolsteiger opgebouwd kan worden volgens de nieuwe regelgeving.

Verder zijn er zaken die u met gezond verstand ook kunt bedenken, maar waar toch niet iedereen zich aan houdt.  Als u de rolsteiger op gaat bouwen, zorg ervoor dat de rolsteiger op een vlakke en stevige ondergrond staat zodat deze niet weg kan zakken. Zet de wielen op de rem voordat u de rolsteiger beklimt. Beklim de rolsteiger aan de binnenzijde, niet aan de buitenkant. Als u klimt, doe dat zonder gereedschap in uw handen. Zorg ervoor dat de steiger schoon en opgeruimd is. Houdt ook de sporten van de rolsteiger schoon, dit voorkomt uitglijden tijdens het klimmen. Ga de steiger niet meer op bij windkracht 6 of harder. Werk je op een steiger terwijl het windkracht 6 wordt dan moet je de steiger veilig verlaten.

Heeft u vragen? Advies nodig? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u heel graag te woord.

Filter

Catalogus

Frame breedte
    ?
Vloerlengte
    ?
Werkhoogte