Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 13 December 2022

   Cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers

   Een samenwerking van Rolsteiger-kopen.be en STE

   Er is veel regelgeving omtrent het opbouwen van rolstellingen, maar toch ontstaat daar soms nog onduidelijkheid over. Veel gebruikers geven er hun eigen draai aan, wat ernstige gevolgen kan hebben. Rolsteiger.net vindt veilig werken erg belangrijk en is daarom een samenwerkingsverband aangegaan met Scaffolding Training Europe (STE). Bij aankoop van een steiger bij Rolsteiger.net krijgt u 10% korting op de cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers van STE. Wij vertellen u graag meer over deze cursus. 

   Cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers

   De cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers is geschikt voor personen boven de 18 die regelmatig te maken hebben en werkzaamheden uitvoeren op rolstellingen. Het is belangrijk om te weten hoe je veilig steigers kan monteren, demonteren en gebruiken. Met deze ééndaagse training leert u er alles over, zoals: 

   - Het herkennen en benoemen van gebruikte onderdelen bij rolsteigers

   - Het herkennen, benoemen en verklaren van diverse type rolsteigers

   - Het kennen van relevante grondregels, richtlijnen en veiligheidseisen bij het monteren, demonteren en aanpassen van rolsteigers

   - Het visueel beoordelen van rolsteigers op veiligheid

   - Het kennen en het controleren van de naleving van relevante wettelijke veiligheidsvoorschriften

   - Het beoordelen van sterkte, stijfheid en stabiliteit in een rolsteiger

   - Het kunnen signaleren van onveilige werksituaties

   - Het kunnen treffen van adequate maatregelen om onveilige situaties weer veilig te maken

   Wanneer je het examen succesvol afsluit, ontvang je een vakbekwaamheidscertificaat conform ISO 17024 wat voor 5 jaar geldig is. Daarnaast ben je Gecertificeerd conform Richtlijn Steigers. 

   Veilig werken op hoogte met Scaffolding Training Europe

   Scaffolding Training Europe (STE) is marktleider op het gebied van veilig werken op hoogte. Zij zijn, net als rolsteiger-kopen.be, van mening dat werken op hoogte niet gevaarlijk hoeft te zijn. Echter moet de regelgeving wel goed worden toegepast. Daarnaast is het ook verplicht dat professionele gebruikers van rolstellingen aan de arbeidsinspectie kunnen laten zien dat ze deskundig zijn in het gebruik van rolsteigers. Door deze eendaagse cursus te volgen kan een certificaat aangetoond worden, waarmee dit bewezen wordt. 

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking